perjantai 10. maaliskuuta 2017

Kuntavaalit

Kuukausi on kuntavaaleihin. Sote- ja maakuntauudistus tekee uudesta valtuustokaudesta historiallisen. Tarkkaan ei edes tiedetä kunnanvaltuustoille jäävää toimivaltaa. Eduskuntapuolueiden puheenjohtajien tentti pidettiin tällä viikolla tv:ssä, ja soteuudistus sai arvoisensa suuren osuuden lähetysajasta. Keskustelu selvensi valinnanvapauteen liittyviä mahdollisuuksia ja uhkia. Hallituksen ja opposition välillä sana oli sanaa vastaan. Hallituspuolueiden puheenjohtajat vastasivat uudemmalla tiedolla oppositiolle. Puheet veroparatiiseihin pakenevista kansainvälisten yhtiöiden voitoista torjuttiin lainsäädäntöön tulevalla yhteiskuntavastuulla, läpinäkyvyyden velvoitteilla ja julkisuuden vaatimuksilla. Opposition huolta valinnanvapauden hinnasta ja karkaavista kustannuksista ei hallitus pystynyt vaientamaan. Soteuudistus sisältää suuria riskejä, joista asiantuntijat varoittelevat. Gallupeja johtavalle Sdp:lle on tarjolla ilmiselvät ja perustellut vasta-argumentit eli avaimet kuntavaalien voittoon.

Minä suunnittelin kuntavaaliehdokkaaksi lähtemistä. Viimeisenä ilmoittautumispäivänä saavuin Keskustan Oulun puoluetoimistoon ojentamaan täyttämääni ehdokaskaavaketta. Minulle ilmoitettiin Oulun ehdokaslistan olevan jo täynnä. Olen siis vapaa ehdokkuudesta kuntavaaleissa. Esko Aholta oppimaani suhtautumista lainaten ajattelen, että niin on hyvä kuin käy. Minun hetkeni lähteä politiikkaan siirtyy tulevaisuuteen.

Koen Keskustan ja Kristillisdemokraatit tällä hetkellä läheisimpinä puolueina. Kd:n ehdokkaaksi en lähtenyt euromyönteisyyteni takia. Lisäksi Kd:n kenttäväen toimintakulttuuriin kuuluu fanaattisuutta ja epätervettä fundamentalistisuutta, johon en tahdo osallistua. Kd:n nykyistä puheenjohtajaa edeltäjineen arvostan suuresti.

Keskustan euromyönteisessä leirissä pidän poliittista kotiani. Suomen ja EU:n tulevaisuus tarvitsee yrittäjyyteen kannustavaa markkinataloutta ja sosiaalidemokraattista hyvinvointivaltion tukea Keskustan viitoittamalla tavalla. Brexitin ja muun kestämättömän populismin vuoksi nyt tarvitaan keskustelua EU:n tulevaisuudesta. EU liittyy kuntien ja alueiden kysymyksiin. Laitetaan Suomi kuntoon! Äänestetään euromyönteisiä Keskustan ehdokkaita kuntien valtuustoihin! 

Ei kommentteja: