maanantai 27. maaliskuuta 2017

Koti

Tästä muodostui jälleen kotiviikonloppu. Maaliskuun viimeisen sunnuntain sää oli aurinkoinen ja lämmin, mutta niin tuulinen, ettei pihapiiriä kauempana tehnyt mieli ulkoilla. Kellojen kääntäminen kesäaikaan sujui täysin automatisoidusti, ilman yhdenkään kellon mekaanista säätämistä. En ole pitänyt kelloa säännöllisesti ranteessani muistaakseni yli 15 vuoteen. Muistan 90-luvun alun suurinumeroiset ja väriltään räikeät digitaalikellot. Ne olivat tyyliltään kuin Bomfunk MC's -yhtyeen elektroninen ja liioittelevaan sävyyn perustuva pop-musiikki.

Kelvoton ulkoilusää innoitti katsomaan Arto Nybergin tv-ohjelman, jossa vieraili toisen suomalaisen musiikkivientituotteen keulahahmo. The Rasmus -bändin solisti Lauri Ylönen kertoi kolmen Los Angelesissä vietetyn antoisan vuoden jälkeen olevansa maailmankansalainen ja asuvansa siellä missä huvittaa.

Minä ajattelen, että oma tehtävä ja selkeä kutsumus ovat ratkaisevia sopeutumisessa vieraaseen kulttuuriin sekä saavuttaessa takaisin kotimaahan. Työ ja opiskelu sekä muut selkeät tavoitteet muodostavat ihmiselle identiteetin, itsenäisyyden, erillisyyden ja osallisuuden. Tavoitteisiin pyrkiminen antaa palkitsevan tunteen ja kokemuksen missä maailman kolkassa tahansa. Ilon, rentoutumisen ja palkitsevia tunteita voi kokea uudessa ja vieraassa ympäristössä. Muodostuu kodikkuuden ajatuksia, kun määrätietoinen toiminta liittyy elämänhistoriaan ja kutsumuksen alkulähteille edellisiin kotipaikkoihin, -valtiohin ja -kaupunkeihin. 

Kutsumus ja lepo muodostavat kotona olemisen kokemuksen. Kulttuurit ja asuinympäristöt merkitsevät vain vaihtuvia kulisseja.

Ei kommentteja: