torstai 20. syyskuuta 2018

Klassinen on älykkäämpää kuin pop-musiikki

Hedelmistään puu tunnetaan verrattaessa klassisen ja pop-musiikin kulttuureita. Klassisen musiikin konserteissa ja festivaaleilla ei tarvita järjestyksenvalvojia kuin narikkapalveluun. Minun kaltaiselle autismin kirjoon kuuluvalle asperger-tourette –kansalaiselle klassisen musiikin maailma tarjoaa vakaasti ja kohteliaasti käyttäytyvän aikuisen miehen ja muusikon malleja. Sinfoniakonserttien epävakaat taiteilijapersoonat merkitsevät arvokasta samaistuttavaa vertaistukea. Klassisen musiikin fanittaminen kertoo, että he sentään kilvoittelevat – toisin kuin pop-musiikin hurmaamat luovuttajat.

Pop-musiikki ei sisällä mitään uutta informaatiota. Kaikki musiikilliset ideat melodioineen, sointuineen ja rytmeineen ovat jo olemassa klassisen musiikin puolella laajempina. Klassisen musiikin on todettu edistävän suoriutumista älyllisistä tehtävistä. Pop-musiikin pelkistetty ilmaisu merkitsee kulttuuria, jossa asiat on lupa sanoa vain yhdellä tavalla. Todennäköisesti sama yksioikoisuus heijastuu pop-musiikin kuluttajan sanalliseen ja kuvalliseen ilmaisuun köyhtyvänä vivahteikkuutena.

Kuulo vaurioituu todennäköisemmin pop-musiikin parissa. Klassisen musiikin konsertit pidetään iltaisin. Öihin sijoittuvat pop-musiikkitilaisuudet sekoittavat unirytmin tehden arjen haasteista raskaampia. Pop-musiikki tarjoaa moottoripyöräilyn kaltaisia näennäisen vapauden ja nuorekkuuden kokemuksia. Todellisuudessa kunnianhimoinen pop-musisointi merkitsee tarkkaa liiketoimintaa ja taloudellisen voiton maksimointia.

Pop-musiikki on niin tiukkaa bisnestä, ettei pitkiä lounaita ole suvaittu aikoihin. Kantaaottavaa pop-musiikkia voi vain kaipailla, koska kaupallisten radioiden mainostajat eivät liian suorasukaisista yhteiskunnallisista viesteistä tykkää. Klassinen musiikki tarjoaa todellisen taiteilijavapauden ammentaa lisäinspiraatiota kahlitsemattomaan musiikilliseen ilmaisuun erikoisolutsammioista ja maalaisviinikuurnista nöyristelemättä taloudelliselle voiton tavoittelulle.

Konsertti-, ooppera- ja balettiliput ovat kuluttajalle valtion tukien vuoksi niin edullisia verrattuna todellisiin kustannuksiin, ettei ostamatta jättäminen kannata. Nappaa varma veronpalautus varaamalla heti liput konserttiin, oopperaan tai balettiin! Maksimoi hyötysi matkustamalla kunnan tai valtion ostoliikennevuoroilla, kuten lennoilla Savonlinnaan! 

Ei kommentteja: