lauantai 16. maaliskuuta 2019

Siunattua kristillistä paastoa!

Kristitty on rauhan välikappale. Raamattu kutsuu kristittyä välittämään rakkauden sinne, missä on vihaa, anteeksiannon sinne, missä on loukkausta, yksimielisyyden sinne, missä on epäsopua. Jeesukseen uskova osoittaa totuuden siellä, missä on erehdystä, auttaa uskoon siellä, missä on epäilystä, loistaa Kristuksen valoa siellä, missä on pimeyttä.
Kristitty ei säteile ympäristöön omaa kuviteltua valoaan. Raamatun mukaan "kaikki ovat tehneet syntiä ja ovat vailla Jumalan kirkkautta". (Room 3:23) Kristitty säteilee Jeesuksen valoa, joka kertoo, minkälainen Jeesus on. Sama valo kertoo, minkälainen ihminen on. "Rupesin tutkimaan Raamattua. Pian huomasin Raamatun tutkivan minua." Näin on moni kokenut Raamatun.
Meneillään oleva kristikunnan suuri paasto kutsuu itsensä ja elämän arviointiin Raamatun äärellä. Paasto toivottavasti kutsuu monia rukoukseen Suomen, muiden kansojen ja maailman eri uskontojen tunnustajien puolesta. Raamattu antaa kristityille tehtävän ja käskyn julistaa sanomaa Jeesuksesta kaikkeen maailmaan, kaikille kansoille ja kaikille ihmisille. Raamatun mukaista on julistaa kristinuskoa mahdollisimman kunnioittavalla, ystävällisellä ja sovinnollisuutta edistävällä tavalla. Tiedän, että minun tarvitsee tehdä parannus. Paljon kunnioittavammin, ystävällisemmin ja sovinnollisuutta edistävämmin voisin kertoa Jeesuksesta tinkimättä Raamatun totuudesta ja häpeämättä sanomaa sovitustyöstä.
Evankeliumi, sanoma Jeesuksen sovitustyöstä, on kristillisen kirkon kallein aarre. Ihmisen valo kalpenee Jeesuksen valon kirkkauden rinnalla. Ihminen on tehnyt syntiä. Jeesuksen sovitustyön tähden jokainen Häneen uskova saa armosta lahjaksi vanhurskauden, koska Kristus Jeesus on lunastanut meidät vapaiksi. (Room 3:24)
"Yhä runsaampana tulkoon osaksenne armo ja rauha, jonka Jumalan ja meidän Herramme Jeesuksen Kristuksen tunteminen antaa." (2.Piet 1:2) Siinä kiteytyy kristillisen paaston tavoite. Paastossa ei sinänsä ole mitään kristillistä. Monissa uskonnoissa paastotaan. Kristillinen paasto ei ole kirkon siunaama laihdutuskuuri. Terveydestä huolehtiminen toki on tärkeää ja kristillistä, koska Raamatun mukaan ihmisen ruumis on Pyhän Hengen temppeli. (1. Kor 7:19) Kristillisen paaston tavoite on yhä suurempi Jeesuksen ja Hänen sovitustyönsä tunteminen ja ymmärtäminen. Kristitty paastoaa voitosta käsin tietäen, ettei Jeesus jäänyt kärsimystielle, ristille tai hautaan. Kristitty paastoaa tietäen, että Jeesus on ylösnoussut eli voittanut kuoleman. Jeesuksen ylösnousemus on kristinuskon, Raamatun ja kristillisen maailmanlaajuisen seurakunnan tärkein sanoma, kristinuskon ainutlaatuisuus, joka antaa sisällön Jeesuksen sovitustyölle. Saakoon Raamattu tulla meille rakkaaksi ja vahvistaa uskoamme, toivoamme ja rakkauttamme.

Ei kommentteja: