sunnuntai 26. maaliskuuta 2017

The Rasmus - Paradise - julkaistaan pian

Suomen kansainvälisesti menestyneimpiin rock-yhtyeisiin kuuluva The Rasmus julkaisee 31.3.2017 uuden sinkun nimeltään Paradise. Bändin edellisestä albumista on kulunut viisi vuotta, ja kokonainen uusi albumi julkaistaan tänä vuonna syyskuussa. Paradise-laulun taustalla on Amerikkaan muuttamiseen liittyviä tuntemuksia. Toisen paratiisi voi olla toiselle paratiisin vastakohta. Amerikassa muodostuu uusi perspektiivi Suomeen. Paratiisin sijainti pohdituttaa.

The Rasmus -yhtyeen solisti Lauri Ylönen vieraili 26.3.2017 Arto Nybergin tv-ohjelmassa ja kertoi olevansa maapallon kansalainen sekä asuvansa, missä milloinkin huvittaa. Elämä Los Angelesissä melkein kolme vuotta on ollut mielekästä ja antoisaa sekä suuri seikkailu. Elämän rakentaminen uuteen kaupunkiin on jännittävää ja haasteellista. Byrokratia on eri tavalla monimutkaista kuin Suomessa. Sopeutuminen vie aikaa.

Rokkistarana eläminen tuo mukavuutta, ja arki vuorovaikutuksessa muiden kanssa mutta tavallisena ihmisenä onnistuu. Arjen kohtaamisissa ihmisten kanssa voi kertoa vain olevansa pop-muusikko. Julkkisbileisiin hän kertoi hakeutuneensa vain vähän, mutta Red Hot Chili Peppers -yhtyeen Anthony Kiedisin kämpillä hän mainitsi olleensa kutsuilla.

Rasmus-solisti kertoo tykkäävänsä Los Angelesissä tavallisesta arjesta. Varttuessa näin käy. Onhan sitä ehditty bilettää.

Vanhanaikaisena bändinä The Rasmus julkaisee singlen jälkeen albumin. Syyskuussa ilmestyvä albumi on järjestyksessä kokoonpanon yhdeksäs. Single ja koko albumi on tehty Tukholmassa. Näin palattiin juurille, josta bändi sai lähdön uralleen vuonna 2001. Vanhan sorvin äärellä pääsi keskittymään nopeasti olennaiseen.

Rasmus-solisti kokee eläneensä bändin uran noin 22 vuotta usvassa, jännitys päällä, hypessä ja humaltuneena vauhdista. Lukiosta jo riepoteltiin levy-yhtiöiden tahoilta. Lukio jäi kesken pop-muusikoksi lähtiessä.

Kaikki nykyään keikkailevat, kun levyt eivät myy. Suoratoistopalveluista tuotto on niukkaa. Live-skene on hyvässä kunnossa kuten bänditkin. Ihmiset tunnistavat hyvät keikat ja vertailevat keikkoja keskenään. Tänä vuonna The Rasmus esiintyy Raumanmeren Juhannuksessa. Siellä on luvassa musiikkia bändin koko uralta. Syksyllä yhtye tekee pienen Euroopan kiertueen. Ensi vuonna The Rasmus kiertää koko maailmaa.

Ei kommentteja: