tiistai 10. syyskuuta 2013

Raamattutunti - Kaiken keskellä Kristus

Kansan Raamattuseuran (KRS) Seurakuntapäivät

Raamattutunti 10.9.2013 - "Kaiken keskellä Kristus"

evankelista-kirjailija Maija-Liisa Kallio

Korkalovaaran kappeli, Rovaniemi

Joh 20: 19 - 21, 26
Opetuslapset lukittujen ovien takana – Jeesus sanoi: Rauha teille!

Pelko – Jeesus äkkiä kaiken keskipisteenä

Jeesus näytti kätensä ja kylkensä, ilo valtasi heidät.

Jeesus sanoi vielä uudestaan: Rauha teille. Mekin tarvitsemme uudestaan ja uudestaan Jeesuksen vakuutusta: Rauha teille, ja hän sanoi tämän kolmannenkin kerran. Kun 2-3 kertaa sanotaan, se vahvistaa sanan, että se on Häneltä.
Profetioille tarvitaan samalla tavalla vahvistus. Jumala usein antaa muille vahvistuksen, jotta tiedämme, mistä on kysymys. Silloin se on helpompi uskoa, kun toisilleen tuntemattomat ovat samaa mieltä. Voiko tänäänkin olla niin, että meidän silmämme avautuvat näkemään.

Raamatussa on monta sellaistakin kohtaa, jossa kaukaa hapuillen etsitään Jeesusta.

1. Tim 6: 13: Jumala, kaiken elämän lähde ja Kristus Jeesus, joka antoi pyhän todistuksen, kun kehotan…

Kaiken keskellä Jeesuksessa on elämän lähde. Tiedämme, mitä se on. Kun tuntuu, että kaikki on pysähtynyt. Yhtäkkiä alkaakin vesi pulputa. Sitä tuolla Afrikassa ja Israelissa kohtasi.

Silloin kun olemme nääntymässä janoon, tarvitsemme Elämän Vettä, joka virkistää meidät.

”Hoida sinulle määrättyä tehtävää moitteettomasti ja tahrattomasti, kunnes Jeesus Kristus ilmestyy. Sen antaa aikanaan tapahtua ylistettävä Kuninkaitten Kuningas … Häntä ei yksikään ihminen ole koskaan nähnyt.”

Lähde on tärkeä ajatus meidän hengellisen elämämme kuivuuteen.

Yksinäiseltä ihmiseltä saapuu viesti: nyt en enää jaksa. Vastaus: Jumalan avulla sinä jaksat. Vastaus: Kiitos tästä viestistä. Ihminen selviytyy kriisistään.

On tärkeää huudahtaa ääneen se viesti, että en jaksa enää. Jos emme pienempään janoon saa vettä, se kasvaa. Ihminen näivettyy. Meitä kesällä kehotetaan juomaan vettä. Niin tarvitsee hengellinen elämäkin vettä. Nyt ja ehtoollisella Jeesus on kaikessa läsnä ja keskipiste. Ensin oli lähde, sitten on kaiken keskellä Elämä.

Juuri siinä Jumalan rakkaus ilmestyi meidän keskuuteemme, että Hän lähetti meidän keskuuteemme ainoan poikansa, antamaan meille elämän. Mahtavaa, että meillä on Vapahtaja Jeesus Kristus, joka suostui Isän tahtoon.

Kaiken keskellä turva: Psalmi: Jumala on turvamme ja linnamme, auttajamme hädän hetkellä. Sen tähden emme pelkää vaikka maa järkkyy. Jumala on turvamme ja linnamme. Hän antaa meille linnamme: se auttaa meitä kaikissa vihollisen hyökkäyksissä, joita tulee.

Hän muistuttaa: Hädän hetkellä usein unohtuu turvapaikka. Sen takia emme pelkää, vaikka kuulemme jatkuvasti, että maa järkkyy.

Saamme kiittää Jumalaa kaikesta turvasta, jota meillä on.

Jumala on kaupunkien keskellä. Kaikki sen haarat ilahduttavat jne. Hän auttaa sitä, kun aamu valkenee. Herra Sebaot on kanssamme. Jaakobin Jumala on kanssamme.

Israelille annetut viestit ovat myös meille. Jumala on meidän keskuudessamme ja keskipisteemme. Herätyksen aamua odotamme. Rukoilkaa herätystä, että mahdollisimman monet pelastuvat. Kansojen meri kuohuu. Herra Sebaot.

Muuta turvaa meillä ei ole kuin Jumala. Hän on turva.

Kaiken-sana: todellakin tarkoittaa kaikkea. Todella keskellä, nähtävillä, tavoitettavissa. Se on keskimmäinen risti. Jeesuskin kuoli keskimmäisellä ristillä, pahantekijöiden keskellä. Jeesus oli usein väkijoukon keskellä. Jeesus on turvattomuudenkin keskellä. Hän auttaa. Hän oli varjelija leijonien luolassa. Ihminen laskettiin leijonien luolaan siksi, että hän rukoili Jumalaa. Leijonat eivät uskaltaneet koskea. Jumala on kiitoksen ja ylistyksen keskellä. Hän on siellä, missä sinä olet tänään. Hän on kipujesi keskellä. Hän on tässä meidän keskellämme, alttarilla. Missä minä olen, missä olemme kansana, siellä hän on. Hän on rukousten keskellä. Olemme lähimpänä Jumalaa rukouksessa. Haastan meitä kaikkia rukoukseen. Saat rukoilla, se on valtava etuoikeus. Jumala kuulee rukoukset, vaikka ei tuntuisi siltä. Silti, Jumala on läsnä siellä, missä rukoillaan.

Jumala on elämän lähteemme ja kaikessa, kun häntä tarvitsemme. Jumala joskus sanoo: odota hetki, kunnes tulee hetki, olen kuullut rukouksesi. Vastaus voi olla: ei, ei nyt tai odota. Hän tietää, milloin me tarvitsemme häntä. Jumala on siellä, missä sinä juuri nyt elät.

Nosta katseesi omasta kelvottomuudestasi pois, Jeesukseen. Siksi ei tarvitse pelätä meren myrskyäviä aaltoja. Hän tahtoo myrskyn ja aaltojen keskellä sanoa: Hän on tässä. Jeesus tulee sinun elämäsi myrskyyn ja aaltoihin ja sanoo: vaikene, ole hiljaa. Jumala ei anna murheita turhaan tai kiusatakseen meitä. Rakkaudessaan Hän kasvattaa meitä aaltojen ja myrskyjen keskellä.

Ei se ole ihme, jos meitä pelottaa aaltojen keskellä, mutta voimme nähdä Jumalan suuruuden niissä. Aallot kertovat Jumalan suuruudesta. Ne ovat mahtavia. Ei ole ihme, jos ihminen tulee neuvottomaksi. Jeesus vie perille kaikista näistä aalloista huolimatta. Se on suuri asia. Kaikkien aaltojenkin keskellä on Hän, Jumala.

Ei kommentteja: