lauantai 17. lokakuuta 2009

Radio jalkapallon erätauolla

Jalkapallon kotimainen mestaruussarja huipentui Radio Suomen ohjelmakartan kannalta poikkeukselliseen aikaan. Entisten nuorten sävellahja jäi tästä syystä väliviikolle, ja jalkapallon päätöskierrosta seurattiin kanavalla heti klo 15:n sähkeuutisten jälkeen. Otteluiden lomassa kuultiin Lauantai-Suomi -otsikolla musiikkia.

Entisten nuorten sävellahja oli väliviikolla, mutta retrotunnelmaa ei erätauon musiikista kuitenkaan puuttunut. Noin klo 15.53 radioaalloille singahti UB40:n ja Robert Palmerin esittämä I'll be your baby tonight. Kappale kuulosti sikäli tuoreelta, että reaggae on vain harvoin soinut Entisten nuorten sävellahjassa. Esitys oli yleisestikin vähemmän kuultua UB40:n tuotantoa, ja levytysvuosi on 1990.

Ennen klo 16:n uutisia riitti vielä toiselle musiikkikappaleelle ohjelma-aikaa. Taajuusryhmän valloitti Doobie Brothersin esittämä Long train running vuodelta 1973. Kappaleen latinovaikutteet sopivat edeltäneen reaggaen kanssa yhteen.

Erätauon musiikkina Radio Suomessa kuultiin biisikaksikko, joka erottui tyyliltään jääkiekkokierrosten musiikista. Lauantai-iltapäiviin vakiintuneesta retrotunnelmasta ei otettu etäisyyttä. Välimatkaa kuitenkin otettiin Entisten nuorten sävellahjan musiikkityylin ytimeen.

Ei kommentteja: