perjantai 14. elokuuta 2009

Alueradio vahvistuu

Aamulehden verkkosivujen uutinen antoi eilen (13.8.-09) osavastauksen niille, jotka eivät kannata Suomen Lähikaupan käytäntöä heittää vanhentunutta ruokaa jätteeksi avatuin pakkauksin. Ilmaisen ruuan noukkiminen roskalavalta ei yksinkertaisesti kerrytä rahaa vasemmistopuolueiden kassaan.

Artikkeli kertoo, että Suomen Lähikaupan omistajataustalla Tradeka-yhtymä on tukenut SDP:tä 50 000 eurolla vuonna 2008 ja 3 000 eurolla vuotta aiemmin. Lisäksi on osallistuttu seminaareihin. Vasemmistoliittoa Tradeka tuki vuosina 2007-2009 yhteensä 100 000 eurolla. Tradekan omistukseen kuuluu Restelin kautta Suomen hotelleita, joita ketjuista ovat muiden ohella Cumulus ja Holiday Inn sekä yksittäisistä kohteista esimerkiksi Ikaalisten kylpylä. Saman tallin ravintoloita ovat esimerkiksi Golden Rax Pizzabuffet ja Shell Helmisimpukka.

Aamulehden uutinen horjuttaa Iskelmän pyrkimystä olla ei-poliittinen radio. Vasemmiston tukiringissä komeileivat Iskelmäparaatin tapahtumapaikkana tuttu Ikaalisten kylpylä ja kanavan liikennetiedotteita sponsoroinut Shell Helmisimpukka.

Tilanteeseen liittyy Iskelmän uusi lähikuukausien hanke, jossa keskipäivien ohjelmat siirrytään tuottamaan paikallisina lähetyksinä. Hanke muodostaa eräällä tavalla jatkumon. Kuluneena kesänä Yle lakkautti keskipäivän maakuntalähetykset yli kuukaudeksi. Nyt syksyllä Iskelmä aikoo vahvistaa alueellisuuttaan juuri keskipäivien osalta. Suomalaisen alueradion uudesta vallanjaosta on nähtävissä piirteitä Ylen ja yksityisten radioiden välillä.

Näyttää siltä, että paikallisradio olisi tekemässä Suomessa paluuta Iskelmän uudistusten myötä. Iskelmä on ottamassa askeleen kohti paikallisradioiden yhtenäistäjän, tukijärjestelmän ja laatutakaajan roolia. Samaan aikaan suomalaisen paikallisradion edellisestä valtakaudesta on kulunut noin vuosikymmen. Viime vuosina koettu valtakunnallisen radion valtakausi on epäkohdistaan huolimatta suonut paikallisradioille luovan tauon, joka on saattanut antaa uusia eväitä uuteen nousuun.

Ei kommentteja: