maanantai 20. heinäkuuta 2009

Tuoretta musiikin satoa

Lauri Tähkä & Elonkerjuu: Suudellaan

Kappaleen musiikki on suhteellisen pelkistetty esitys. Ainekset kuulostavat tutuilta Tähkän aiemmasta tuotannosta. Kokonaisuutena sävelmä on niin pelkistetty, että pääajatusten avautuminen vaatii useita kuuntelukertoja suhteellisen pitkällä aikavälillä. Sanoitus on yksi Tähkän tuotannon parhaita. Tarina on pysähdyttävän kaunis.

Anssi Kela: Aamu

Ensivaikutelmana ajattelin, että nytpä on Anssi Kela palannut rockmusiikin perusasioiden äärelle. Tarkempi kuuntelu johtaa muihin päätelmiin. Lauletun sävelmän ja rytmin välinen suhde on äärimmäisen yllättävä erityisesti säkeistöissä. Laulamisessa ja orkesterin soinnissa on paljon kiehtovia sävyjä. Sanoituksessa maamme taloustilannetta havainnoidaan yksilön kannalta. Kertomus kuulostaa uskottavalta ja elämän vastoinkäymisten keskelläkin toiveikkaalta.

Antti Tuisku: Juuret

Kesän toistaiseksi pysähdyttävin sävelaihe on tämän Tuiskun uutuuden kertosäe. Nuorisomusiikista on otettu hallittu askel ikäpyramidin seuraavaan kerrokseen, josta ovi on avautunut ainakin Radio Novan perusteltuun voimasoittoon. Tässä on sävelmä, jolle uskallan veikata kansainvälistä menestystä.

Ei kommentteja: