sunnuntai 19. heinäkuuta 2009

Radion kesä

Kesä on radion suosion huippuaikaa, kun kansa on liikkeellä mökkeillen ja matkaillen. Suosion maksimoiminen vaihtelee kanavakohtaisesti. Muutama vuosi sitten heinäkuisia Radio Novan keskipäiviä juonsivat sekä Kimmo Vehviläinen että Sari Seppälä. Lisäksi iltajuontaja oli äänessä vielä klo 22-24. Puhepuolta siis vahvistettiin juuri kesällä. Samaan tapaan nyt Radio Suomen Suomen Radiossa on kaksi juontajaa. Toisaalta Yle säästää pitkän pennin, kun maakuntaradiot vaikenevat keskipäiväksi.

Kesätoimittaja on tärkeä seuralainen niille, jotka toisten lomaillessa ovat töissä tai opiskelevat. Radio Novan Sanna Kiiski on viime vuosina ollut juuri tällainen työn sankari, joka on ollut heinäkuussa runsaasti äänessä.

Viime vuonna radiokesän pohjavireenä välkkyivät Pekingin olympiakisat. Vancouverin talvikisojen ja Berliinin yleisurheilun MM-kisojen odotus eivät aiheina vielä korostu. Kanadan havumetsien suvitunnelmista olisi toisaalta kiinnostavaa kuulla radion puheohjelmaa Suomen kesässä. Mielenkiintoista on myös seurata, kuullaanko Yle Radio 1:llä Peter von Baghin perinteinen Berliinin radioiltama elokuun MM-kisojen aikoihin.

Ei kommentteja: