torstai 12. helmikuuta 2009

Yöradio - Toiveiden yö

Ylen Radio Suomessa kuullaan maamme ainoa juonnettu yöradio, joka tuotetaan suorana lähetyksenä ja säännöllisesti. Nykyisin Yöradiota kuullaan arkipäivisin klo 0.05-5.00 ja viikonloppuisin klo 0.05-4.00. Ennen muutaman vuoden takaisia kanavauudistuksia ohjelmaa tuotettiin arkiöisin klo 1.00-4.30 sekä lauantaisin ja sunnuntaisin klo 1.00-5.30. Tuolloin iltajuontaja valvoi kuuntelijoiden seurana vielä klo 0.05-1.00 Iltatähti-ohjelmassa, jonka sisältö painottui kanavan perusmusiikkiin ja kappaleiden juontoihin.

Yöradio on siis viime vuosina saanut viikkotunneissa noin 24 prosenttia uutta lähetysaikaa. Lisäksi yöjuontajaa kuullaan taajuudella usein jo klo 21.50 alkaen Merisään ja liikennetiedotteiden lukijana. Yöradion lähetysajalla ovat merkittäviä haastajia nykyisin MTV3:n, Subin ja Nelosen chat-ohjelmat. MTV ja Sanoma tarjoavat näitä suoria ja juonnettuja yöohjelmia televisiossa.

Myöhäisille kukkujille tarjoillaan 12. helmikuuta 2009 alkaen Ylen Yöradion uusi Toiveiden yö -osuus. Siinä toteutetaan kuuntelijoiden musiikkitoiveita keskiviikon ja torstain välisinä öinä klo 00.05-02.00. Uusi osuus on yllättävä mutta perusteltu vastaus vakiintuneeseen kysyntään. Yöradioon on perinteisesti tulvinut musiikkitoiveita, joita juontajat ovat kanavoineet muihin ohjelmiin. On mielenkiintoista kuulla, minkä tyylinen musiikkipaketti torstain varhaisille tunneille muodostuu. Toivottavasti Ylen levystöä hyödynnetään monipuolisesti.

Ei kommentteja: