maanantai 2. helmikuuta 2009

Euroviisut, soittolistat ja urheilu

Waldo edustaa Moskovassa Suomea, mikäli tulos pysyy voimassa. Euroviisujen kansanllisen finaalin puhelinäänestyksessä on ilmennyt Ylen myöntämiä ongelmia, joita MTV3:n verkkouutisten mukaan tällä hetkellä selvitetään. Waldo oli joka tapauksessa kilpailun musiikillinen voittaja. Laulettuja osuuksia oli selkeästi kehitetty vielä alkuerien jälkeen.

Viikonlopun käynnisti radiossa perjantain iltapäivän musiikkitarjonta, josta kokosin viime kirjoitukseeni havaintoja. Radio Novan ja Iskelmän kattauksissa kiinnitti huomiota klo 16:n uutisten jälkeen tunnin ensimmäisen kappaleen tuttu ja turvallinen luonne. Tällöin Iskelmässä ja Novassa soivat Pikkuveli ja Sun täytyy mennä -esitykset.

Tunnin toisena kappaleena kuultiin yllätyksellistä musiikkia kummallakin kanavalla. Iskelmän iltapäivässä soi tällöin Remun tuore euroviisu itämaisin sävyin. Kappale on tyyliltään harvinainen esitys suomalaisissa radioissa. Tilanteen erikoisuutta korosti Iskelmän taajuudella kappaleeseen liittyvä kuuntelijakilpailu. Radio Novalla soi Neljän Ruusun alkukappaleen jälkeen David Cookin Light on -esitys, jossa laulamisen sävyt yllättivät värikkyydellään.

Radio Suomessa klo 16:n uutisia ja urheiluradiota seurasi hidas ja turvallisen tuttu musiikkikappale yllättävän monessa maakuntaradiossa. Ylen aikaisessa jäi Irlannin MM-ralliin liittyvä Urheiluradion erikoislähetys esittämättä uutisten jälkeen. Tämä saattoi tapahtua tarkoituksella. On perusteltua ajatella, että Helsingin seudulla kuuntelijat seuraavat ralliautoilua vähemmän kuin esimerkiksi Jyväskylän MM-rallin maakunnassa.

Maakunnittain kohdennettuja Radio Suomen urheilulähetyksiä muistan itse kuunnelleeni koripallon sm-finaalien ja jääkiekon ykkösdivisioonan merkittävien otteluiden yhteydessä. Puolivaltakunnalliset lähetykset voivat olla perusteltuja myös lähestyvistä alppi- ja maastohiihdon MM-kisoista. Hiihtolajeihin kohdistuva kiinnostus luultavasti vaihtelee Suomessa huomattavasti alueittain.

Ei kommentteja: