torstai 8. tammikuuta 2009

Tiara - "Manala"

Itämaisin eväin on jälleen saavuttu Moskovan junan laiturille. Tiaran Manala-esityksessä kuullaan aasialaisia sävyjä basso- ja sointukuviossa heti alkuintrosta lähtien. Kappale sisältää rap-musiikista tuttuja piirteitä erityisesti säkeistön äänimaisemassa. Klassisen musiikin ystäville esitys tarjoaa värikästä orkesterin sointia.

Solistin laulu on sävyltään melko puhemaista koko kappaleen ajan. Kokonaisuutena esitys sijoittuu mielestäni kauemmaksi rap-musiikista kuin Kwanin kappale. Keskustapuoluelaisemman vaikutelman aiheuttavat ehkä itämaiset äänimaisemat, jotka Kwanin esityksessä rajoittuvat lähinnä alkuintroon ja Tiaran esityksessä sijoittuvat laajemmin kappaleen eri osiin. Kwanin ja Tiaran ehdokaskappaleita yhdistää esitysten päättyminen alkuintron sävellajiin.

Euroviisujen kansallisen karsinnan ensimmäinen erä käydään Tampereen Tohlopissa ja nähdään suorana tv:ssä tämän viikon perjantaina. Mukana ovat ehdokaskappaleillaan Kwan, Riikka, Tapani Kansa ja Tiara. Minun suosikkini näistä neljästä ovat Tapani Kansan ja Kwanin esitykset.

Ei kommentteja: