sunnuntai 11. tammikuuta 2009

Passionworks - "Surrender"

Euroviisuihin pyrkivä Passionworks-yhtyeen ehdokas sisältää radiohitin aineksia. Kappaleessa sekoittuu musiikin tyylejä, joita viime vuosina ovat suosineet esimerkiksi Hanna Pakarinen, Ari Koivunen ja Rasmus. Passionworksin esityksen alku tuo mieleen myös Anastasia-yhtyeen säveltaiteellisen ilmaisun sekä Suomen kaksi viimeisintä loppukilpailuun päässyttä Euroviisua.

Surrender-nimi viittaa retrohengessä Rainbow-yhtyeen lähes samannimiseen singleen vuodelta 1981, joka edelleen soi klassikkona sähköisissä viestimissä melko usein. Passionworks on siis usealta kannalta tavoittanut radiohitin kultasuonen. Kappale ikäänkuin kertoo reseptin, jolla on viime vuosina menestytty.

Euroopan Yleisradioliiton kilpailuun kuuluu pyrkimys uudistaa radion ja television sisältöjä erityisesti musiikin osalta. Mielestäni on yhtä tärkeää, että Euroviisuissa osa esityksistä kuvaa alan nykytilaa ja viime vuosien kehitystä. Passionworksin kappale sopii tältä kannalta loppukilpailuun mukaan, vaikka musiikkikulttuuria merkittävästi uudistavasta teoksesta ei olekaan kysymys.

Ei kommentteja: