lauantai 10. tammikuuta 2009

Alkuerä 1

Kwanin esitys euroviisujen alkuerä 1:ssä sisälsi minua häiritsevässä määrin epävireistä laulua. Ehkä live-tilanteen tekniset syyt saattoivat vaikuttaa. Solistin laulun puhemaisen värikkäät sävyt eivät tulleet esille yhtä laajasti kuin levytyksellä. Samalla kappaleen sävelaiheen pelkistetty luonne nousi koko esityksen pääosaan. Myös Tiaran esityksen säkeistöissä havaitsin epävireyttä solistin laulamisessa. Kertosäkeissä ei sävelkorkeuksissa ollut ongelmia.

Alkuerän käynnistäneen Kwanin kappaleen jälkeen kohdistuivat illan suurimmat odotukseni Tapani Kansan ja Riikan esityksiin. Riikan ja taustalaulajien suoritus oli mielestäni illan onnistunein musiikillinen tulkinta ja lava-show. Sävelkorkeuksissa ei ollut moitittavaa, ja laulajan äänenkäyttö välittyi värikkäänä.

Riikan jälkeen Tapani Kansan esityksessä havaitsin taustakuoron sävelkorkeudessa epävireyttä. Solisti mielestäni onnistui suorituksessaan. Kappaleen keskeyttäminen perustui käytännön asiaseikkaan, ja laulun uusi aloitus onnistui hallitusti. Tällaista tervetullutta rentoutta solistin puolelta toivon alkueriin jatkossakin. On tietenkin eri asia, jos laulu katkeaisi kotimaan finaalissa tai Moskovassa. Alkuerän yllättävään käänteeseen toivon suhtauduttavan samalla armollisuudella kuin Remun mainoskohuun eilen.

Ei kommentteja: