tiistai 2. joulukuuta 2008

Kaupan siirtoja

Tavaratalojen joulumusiikki virittää asiakkaat tunnelmaan, jossa innostutaan kuluttamaan. Jouluruokaa käytetään samaan tarkoitukseen musiikkia harvemmin. Useissa S-ryhmän kauppakeskittymissä sijaitsee Hesburger, joka kampanjoi erittäin miedosti tuoksuvaa barbeque-ateriaa vielä yli viikon. Pikaruokalasta leijailevat riisipuuron ja kanelin aromit saattaisivat sekoittua hajusteiden valikoimaan, joka tavarataloissa edistää myyntiä kauteen katsomatta heti sisäänkäynnin kohdalla.

Jouluisia ruoka-annoksia ei tällä hetkellä mainita myöskään ABC-liikenneasemien verkkosivuilla. Osassa ABC-liikenneasemia juhlakausi näkyy joulukukkien myyntinä, jolla saattaa olla joulumusiikkiin verrattava vaikutus huoltoasemalla ja ympäröivässä kaupan keskittymässä. Kaikkiin ABC-liikenneasemiin ei joulukukkien myynti ulotu. Esimerkiksi Suur-Savon osuuskauppa ei osallistu kampanjaan. Päijät-Hämeessä on mukana vain Padasjoella sijaitseva toimipaikka.

Lahden alueella Kariston Neste-liikenneasema on avattu muutama viikko sitten hakemaan markkinaosuutta jo joulun autoilijoista. Nelostiellä lähimpiin kilpailijoihin lukeutuvat Heinolan ja Renkomäen ABC:n ohella Heinolan Tähtihovin Teboil. Lahden keskustan ohittavaa valtatie 24:n väylää on Karistosta vain muutaman kilometrin etäisyys Mukkulan Neste-Taukotuulen toimipaikalle.

Lahdessa tärkeimmillä ohitusväylillä sijaitsevat Nesteen liikenneasemat Karistossa ja Mukkulassa, ABC-ketjun liikenneasema Renkomäellä ja lähivuosina Prisma-vetoinen kaupan keskittymä Holmassa. Savonlinnassa S-ryhmä on vahvistamassa otettaan tulevan ohitusväylän molemmissa päädyissä jo tien rakentamisen alkumetreillä. Itä-Savo -lehti kertoi maanantaina verkkosivullaan, että Osuuskauppa Suur-Savo kaavailee uutta S-marketia Mertalan kaupunginosaan. Osuuskauppa on maanantaina tehnyt myymälää varten kiinteistökaupan Mertalassa, joka sijaitsee valtatie 14:n kaavaillun osuuden itäpäädyssä. Suunnitellun ohitustien länsipäädyssä on jo hieman yli vuoden toiminut ABC-liikenneasema.

Ei kommentteja: