perjantai 28. marraskuuta 2008

Hiihtojuna

Suomen suosituimman leivän tuotemerkki viittaa Vaasan kaupunkiin. Samalla seudulla kulkee maamme kansoitetuin matkustajajuna. Kyseessä on iltapäivien IC55-vuoro Helsingistä Seinäjoen kautta Ouluun. Pääteaseman lääniin sijoittuu Kuusamo, joka on Suomen suosituin mökkikunta sekä lähipäivinä hiihdon maailmancupin kilpailupaikka.

Kerava-Lahti -oikorata nopeutti junamatkoja Helsingin ja Kajaanin välillä. Etelä-Suomen ja Kuusamon välisillä reiteillä Pohjanmaan radan merkitys on samalla kasvanut. Kehitystä on vauhdittanut Kainuun yöjunan karsiminen sekä aiempi Taivalkosken matkustajajunien lakkauttaminen. Lisäksi Oulun ja Kuusamon välisten bussivuorojen määrä on noin kaksinkertainen verrattuna liikennöintiin Kajaanin ja Kuusamon välillä.

Rukalla yhdistetyn maailmancupin avaukseen osallistuu tulevana viikonloppuna isäntäseurasta kaksi Kuusamon Erä-Veikkoa. On harvinaista, että pienen paikkakunnan urheiluseurasta kilpailee kaksi jäsentä yhtä aikaa samassa lajissa maailmancupin tasolla. Aiheesta kertoo Kuusamossa ilmestyvän Koillissanomat-lehden verkkouutinen tänään. Uutisessa muistellaan, että vajaat 17 vuotta sitten Erä-Veikkojen kaksi edustajaa osallistui Albertvillen olympialaisissa yhdistetyn kilpailuun.

Ei kommentteja: