maanantai 29. syyskuuta 2008

Kemijärven junat

Huomisesta tiistaista 30.09.-08 alkaen junat pysähtyvät jälleen Rovaniemen Misin kylässä. Rautatievirasto oli kieltänyt matkustajajunien pysähtymisen Misin seisakkeella asemainfrastruktuurin puutteiden vuoksi 5. joulukuuta 2007 alkaen. Ratahallintokeskus on liikennekatkon aikana rakentanut Misiin 350 metriä pitkän matkustajalaiturin, joka täyttää nykyaikaiset turvallisuusvaatimukset. Lisäksi on parannettu aseman valaistusta. Jatkossa Helsingin ja Kemijärven väliset yöjunat pysähtyvät paikkakunnalla päivittäin.

Aikatauluista johtuen Kemijärven junat eivät sovellu Rovaniemen lentovuorojen jatkoyhteyksiksi ilman majoittumista Lapin pääkaupungissa. Ainoa poikkeus on Finnairin myöhäinen lento lauantaisin Rovaniemeltä Helsinkiin, jolle Kemijärven junalta ehtii. Linja-autoilla Rovaniemen lentokentän, Misin tienhaaran ja Kemijärven välillä kulkee useita suoria yhteyksiä päivittäin, ja myös Misin kylälle liikennöidään.

Lapin matkailun kehittämiseen juna tarjoaa edelleen uusia mahdollisuuksia. Rovaniemellä Kemijärven rata kulkee hipoen merkittäviä matkailukohteita ja asuinalueita. Kiskobussimaiseen käyttöön sopivia seisakkeen paikkoja olisivat Rovaniemen kirkko, Ounaskoski Camping, Ounasvaaran hiihtostadion, Saarenkylä, Saarituvat ja Nivavaara. Viimeksi mainitusta olisi nykyiseen pääasemaan verraten lyhyt matka myös lentokentälle ja Napapiirille.

Ei kommentteja: