tiistai 30. syyskuuta 2008

Lappeenrannan yhteydet

Lappeenrannassa sijaitsee Suomen vanhin lentokenttä, joka asemarakennuksineen sisältyy kaupungin keskustaajaman länsiosaan. Lentoasema saa 1.10.2008 suoran bussiyhteyden keskustan kautta matkakeskukseen. Vuoron koko reitti kulkee Karhumäestä matkakeskuksen, keskustan ja Leirin kautta lentoasemalle sekä edelleen Kuuselan kaupunginosaan. Reitin muutos lentoaseman osalta liittyy Pilotinkadun avaamiseen liikenteelle 30.9.2008. Vaihdot uudelta lentokenttävuorolta paikallis- ja vakiovuoroille Sammonlahden ja yliopiston suuntaan sijoittuvat Leirin kaupunginosan pysäkeille. Keskustan pysäkeillä pääsee vaihtamaan esimerkiksi paikallis-, vakio- ja pikavuoroille Kaukaan, Lauritsalan ja Imatran suuntaan.

Matkakeskukselta lentokenttävuoron lähimmälle pysäkille kertyy etäisyytä noin 200 metriä. Pysäkki Kauppakadulla saattaa vähentää linjan houkuttelevuutta siirryttäessä junalta lentokentälle. Paluusuunta on matkustajan kannalta sujuvampi, kun Kauppakadun pysäkki on vielä kadun länsipuolella. Bussin poikkeaminen matkakeskuksen pihaan saattaisi vähentää linjan paikallista kiinnostavuutta Karhumäen ja keskustan välillä. Toisaalta Lappeenrannan paikallisbussit tekevät yleisesti pitkiäkin lenkkejä matkakeskuksen ja keskustan välillä idän kautta.

Tampereen halpalentojen on havaittu kiinnostavan Pietarin alueen ja Karjalan tasavallan venäläisiä, joten Lappeenrantaankin voisi tältä pohjalta ajatella omia keski-Euroopan lentoja tuleville vuosille. Juna ja paikallisbussi sopivat luonteeltaan halpa- ja lomalentomatkojen osaksi. Lappeenrannasta myös liikennöi lomalentoja, jotka varmasti herättävät kysyntää Imatraa, Savonlinnaa, Joensuuta ja Kouvolaa myöten.

Ei kommentteja: