torstai 21. elokuuta 2008

Lapin junat, lennot ja linja-autot

Ylen Lapin Radion mukaan (21.8.-08) Rovaniemi-Tampere-Helsinki -junien matkustajamäärä on yltynyt kasvuun. Yhteys on käynyt kesällä kaupaksi lähes kolmanneksen vilkkaammin kuin edellisenä suvena. Alkuvuoden osalta kasvua oli neljännes. Kesän aikana matkustus junissa on lisääntynyt myös muille Lapin asemille.

Olettaisin, että ympäristöseikat sekä uudet makuuvaunut tuovat juniin aiempia lentomatkustajia ja autoilijoita. Ehkä tuoreella kalustolla on tavoitettu myös uusi asiakasryhmä Lapin matkailuun. Toisaalta Finnair on kaventanut istuinten tarjontaa. Airbus-koneita on vaihdettu Embraereihin useilla Rovaniemen lennoilla. Blue1 on puolestaan niukentanut Rovaniemen lentojen määrää. Finncomm Airlinesin kohdentuminen Kemin ja Tornion yhteiseen kenttään näyttäisi laajuudeltaan säilyvän.

Matkahuollon leirissä herättää huomiota Oulu-Rovaniemi -yöbussin kesäinen lakkautus. Myös illan vakiovuoroja Rovaniemeltä Kemiin on viime kuukausina karsittu. Matkahuollon kannattaisi panostaa vaihdolliseen bussiyhteyteen Rovaniemeltä Kuusamon ja Suomussalmen kautta Kajaaniin sekä suoraan linjaan Rovaniemeltä Ranuan kautta Kajaaniin.

Ei kommentteja: