tiistai 5. elokuuta 2008

Kohti Pekingiä

Aamun Lapin Kansa -lehti (5.8.-08) ennakoi Pekingin olympia-avajaisista ihmiskunnan historian värikkäintä juhlaa. Uutisjuttu kertoo myös yllättävästä ja tunteikkaasta hetkestä pekingiläisessä aamiaisravintolassa. Kahvin tarjoilu oli yhtäkkiä tauonnut. Henkilökunta oli seisahtunut hievahtamatta tv-ruudun ääreen seuraamaan olympiasoihdun kulkua kisojen isäntämaassa.

Radio Suomessa kuultiin alkuiltana Kohti Pekingiä -ohjelma, jonne kuuntelijat saivat soittaa olympiamuistojaan. Tarinat sijoittuivat useille vuosikymmenille ilahduttavan laajasti. Luullakseni Pekingin kisojen virallista radiotunnustakin kuultiin toimitetuissa historiakoosteissa. Itämaisten rytmien ja sointivärien juhlaa olisi ennakoitavissa radion tunnuksiin.

Radio Suomen ennakolliset Olympiaradiot klo 17.20 ovat käynnistyneet vajaan 20 sekunnin tunnuksella E-duurissa. Tätä käytettiin myös toisena radiotunnuksena Ateenan ja Torinon suorissa olympialähetyksissä. Avajaisten, ilotulitusten ja suomalaisen urheilusankaruuden ohella kiinnostunut odotukseni jo kohdistuu Pekingin kisatunnusten sisältöön ja käyttöön tiedotusvälineissä.

Ei kommentteja: