lauantai 9. elokuuta 2008

Kisatunnus

Pekingin kisatunnus on sointunut Ylen radio- ja tv-lähetyksissä sekä Mtv3:n kisakoosteessa. Tunnuksen äänimaisemaa värittävät osin itämaiset rytmit ja sävyt. Lisäksi välittyy sekoitus Radiomafia-vuosien Listan ja Ranskan Tv2:n uutisten alkusoittoja. Radion ja tv:n studiojuonnoille tunnuksesta saisi sellaisenaan tai miksattuna taustamusiikin. Tällainen taustamusiikki lisää ohjelmavirrassa äänimaiseman vaihtelua, estää suvantojen pitkittymisen ja luo vivahteikkaita siirtymiä kisatapahtumien välillä studiojuonnon kautta.

Iskelmän suorissa matkamessulähetyksissä kuultu erikoistunnus muistuttaa myös Pekingin tunnusta. Rytmien ja sointien yhdennäköinen paketti etenee kummassakin matalaan c-säveleen tukeutuen. Torinon kisoissakin sopraanolaulajan sävyttämä tunnus esitettiin C-duurissa.

Radio Suomessa Pekingin kisatunnusta on kuultu lähinnä lähetyksen siirroissa Pasilasta. Lyhennettyjä Olympiaradion tunnuksia ei ilmeisesti ole kisoja varten työstetty, eikä ennakollisten Olympiaradioiden tunnusta liene otettu enää kisakäyttöön. Näiden sijasta on Pekingin ajalla käytetty Radio Suomen tavanomaisia tunnuksia. Pekingin kisat sisältävät värikkään kulttuurillisen erikoisluonteen, jolloin tutut kanavatunnukset eivät kuulosta arkisilta.

Ei kommentteja: