tiistai 24. kesäkuuta 2008

Juhannus radiossa

Jos juhannusyönä noustaan uintiretkeltä laiturille, jolla Radio Nova tai Iskelmä soi, kun juhlan kulinaristinen kohokohta on vielä edessä ja seurana on kaivattuja ystäviä, avautuu pop-musiikin tuttuihin klassikoihin vaivattomasti uusia näkökulmia elävästä elämästä käsin. Novan ja Iskelmän juhannustarjonnassa kuultiinkin runsaasti klassikoita, vähän uutuuksia ja niukasti yllättäviä biisejä.

Live-elämän yllättävistä tosiseikoista, odotetuista tilanteista ja harvinaisista tunnelmista lähestyen perus-popmusiikki on korostuneesti täydentävää. Pyritään lisäämään jotakin ihmisten elävän elämän tosiseikkoihin ja tunnelmiin. Toisaalta perus-popin esittäminen tuo vakauden tunnetta juhannukseen ja kesään, jolloin vapaa-aika usein vilisee yllättäviä hetkiä. Kesäisin radiota kuullaan monesti ohimennen vaikkapa huoltoasemilla ja kyläkaupoissa, uimarannoilla ja maauimaloissa.

Harvinaisempaa musiikkia ja puhesisältöä tarjotaan Radio Suomessa juhannukseen ja kesään. Tavoitteena lienevät toiselta kannalta mieleenpainuvat oivallukset ja elämykset radion äärellä. Annetaan lähtökohtia elävään elämään. Yllättävistä biiseistä ja puhetuokioista käsin kuuntelija voi tuoreesti suuntautua live-elämänsä tosiseikkoihin, tilanteisiin ja tunnelmiin juhannuksena ja kesänä. Nova ja Iskelmä voivatkin suvessa tulla vastaan aiemmin mainituissa rooleissaan uhkaamatta millään tavoin Radio Suomen tätä perustehtävää vaan päinvastoin täydentäen sitä.

Radio Suomen juhannusaattoon sisältyi klo 15.03-17.00 ”Herkutellaan yhdessä” -ohjelma, jossa kesäisen ruuanlaiton ohella kuultiin ajankohtaisia vieraita päivittäisten otsikoiden ulkopuolelta sekä suveen sopivaa musiikkia, joka soi radiossa harvoin. Vieraiden puheosuudet ja toimittajien työ onnistuivat kiinnostavuudessaan, mutta ohjelman perusidea kaipaisi mielestäni jotakin uutta. Siirtäisin ohjelman tuotannon Pasilan pihoilta alueiden ruokaperinteiden kotikentille. Keskustelun, grillauksen ja piknikin nauhoitus saisi lisäarvoa sijoittuessaan maakuntien merkittäviin maisemiin, kuten Rovaniemen Kirkkolammen äärelle, Jyväskylän Laajavuoren huipulle tai Lappeenrannan Sammonlahden rannalle.

Ei kommentteja: